T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANAKKALE / LAPSEKİ - Lapseki Anadolu İmam Hatip Lisesi

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEMİ 1.SINAV TARİHLERİ BELİRLENDİ!

2023-2024 eğitim ve öğretim yılı 1.dönem 2. yazılı sınav takvimi yayımlanmıştır. 

14-03-2024





2.DÖNEM 1.ORTAK YAZILI SINAVLARA İLİŞKİN ÖNEMLİ HUSUSLAR

Bakanlıkça alınan karar gereği ülke genelinde 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri ile 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ve matematik derslerinin 2. dönem 1. yazılıları Bakanlık tarafından ortak yazılı sınavlar kapsamında yapılacaktır. 

9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile 9. sınıf matematik dersleri için açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorular kullanılacaktır.

Bakanlıkça ülke genelinde yapılacak ortak yazılı sınavların soruları ve cevapları Genel Müdürlük tarafından hazırlanacaktır.

Ortak yazılı sınavlar, sınav uygulama takviminde belirtilen tarih ve saatlerde bir ders saatini (40 dk.) geçmeyecek şekilde yapılacaktır.

Ortak yazılı sınavlara katılmayan öğrencilerin bilgileri, okul müdürlüğü tarafından sınav bitiminde e-Okula işlenecektir.

9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile 9. sınıf matematik derslerinin ortak yazılı sınav sonuçları ilgili dersin öğretmenlerince e-Okul sistemine işlenecek ve öğrencilere bildirilecektir. 

Ortak yazılı sınavlara geçerli özürleri nedeniyle katılamayan öğrenciler, mazeret sınavına alınacaktır. Hem ortak yazılı sınava hem de mazeret sınavına geçerli özürleri olmadan katılmayan öğrenciler ortak yazılı sınavda başarısız sayılacaktır.

Geçerli özürleri bulunan öğrencilerin sınava katılmama gerekçesi ortak yazılı sınav uygulama tarihinden itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde öğrenci velisi tarafından okul müdürlüğüne yazılı olarak bildirilecektir. 

Ortak yazılı sınavların mazeret sınavları 18 Nisan 2024’te yapılacaktır. 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile 9. sınıf matematik derslerinin mazeret sınavlarının değerlendirilmesi ilgili dersin öğretmenlerince yapılacaktır.

Ortak yazılı sınav ve bu sınavın mazeret sınavına geçerli özürleri nedeniyle katılamayan öğrencilerin sınavları, geçerli özürlerinin bittiği tarihi takip eden 5 (beş) iş günü içerisinde ilgili dersin öğretmenlerince tarafından yapılacaktır.

Nakil ile okul değişikliği yapan öğrenci, önceki okulunda geçerli mazereti nedeniyle ortak yazılı sınava katılmadıysa gittiği okulda mazeret sınavına alınacaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.03.2024 - Güncelleme: 14.03.2024 11:10 - Görüntülenme: 134
  Beğen | 2  kişi beğendi