ÇANAKKALE / LAPSEKİ - Lapseki Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

"İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103.Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" münasebetiyle, okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Asiye ERKAN'ın koordinesinde okulumuz konferans salonunda ilçe tören programı düzenlendi.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle Okulumuz Afete Hazırlık Kulübü Danışman Öğretmeni Gamze SANLI DURGUN'un koordinesinde, deprem anında yapılması gereken Çök-Kapan-Tutun hareketi sınıflarımızda uygulatıldı, sonrasında siren sesiyle toplanma alanına tahliye gerçekleştirildi. Öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

ÇEDES Projesi Mart ayı değeri olan ''vatanseverlik'' teması kapsamında öğrencilerimizi tarihi ve kültürel değerlerimiz konusunda bilinçlendirmek amacıyla Çanakkale'ye düzenlediğimiz gezide  Çimenlik Kalesi, Hamidiye Tabyaları ve ÇOMÜ İlahiyat Fakültesine ziyarette bulunuldu. Öğrencilerimize; okulumuz Müdürü Elif YORULMAZ, Müdür Yardımcısı Nida SARGIN FİDAN, Değerler Kulübü Danışman Öğretmenimiz Gizem PINAR SARI, Rehberlik Öğretmenimiz Mihriban ÇALIM KOCABAŞ ile okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Yurdagül UYĞUN eşlik etti.

• ''Dur yolcu! bilmeden gelip bastığın
  • Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.
  • Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın
  • Bir vatan kalbinin attığı yerdir.''

Mrt

Hedef YKS okul koordinatörleri, Çanakkale Anadolu İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Başkanı Murat Büyük'ün başkanlığında bir araya gelmişlerdir. Toplantıya okulumuz proje koordinatörü Sevil TAŞKIN katılım sağlamıştır.

Mrt

Okulumuz Coğrafya Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Sevil TAŞKIN tarafından 11.sınıf öğrencilerimiz YKS süreci hakkında bilgilendirildi. Akabinde hazırlanan okulumuz YKS panosunda; sınava hazırlık süreci, sınav içeriği, verimli ders çalışma yöntemleri gibi birçok konuya değinildi.

Öğretmenimiz Sevil TAŞKIN'a özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okulumuz öğretmenler odasında YKS branş öğretmenlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, Hedef YKS programına göre okulumuzda ilk dönem yapılan TYT deneme sınavlarının analizleri değerlendirildi.

Şbt

Okulumuz Rehber Öğretmeni Mihriban ÇALIM KOCABAŞ, eğitsel ve akademik başarıyı artırıcı temel etkenlerden biri olan ''Etkili Ders Çalışma Yöntemleri'' hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Şbt

2.dönem veli toplantısı, okulumuz öğretmenleri ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda veliler, okulumuzda yürütülen Hedef YKS 2024 Projesi kapsamında YKS süreci hakkında da bilgilendirildi.

Şbt

2023-2024 eğitim ve öğretim yılı Sene Başı Öğretmenler Kurul Toplantısında alınan karar doğrultusunda ve Bakanlığımız Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Hedef YKS 2024 Projesi kapsamında deneme sınavı uygulamalarımız devam etmektedir. Sene başında oluşturulan deneme sınavı takvimi doğrultusunda yapılan bugünkü sınava 12,11 ve 10.sınıflarımız dahil olmuşlardır.

Şbt

Okulumuz Gezi, Tanıtma ve Turizm Kulübü'nün rehberliğinde düzenlenen gezide; Bursa'nın önemli kültürel, tarihi ve sosyal mekanlarını ziyaret ettik.

Ock

Bakanlığımız Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce başlatılan Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında ilimiz genelinde "Hayalimdeki Sözlük" yarışması düzenlenmiştir.

Ock

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce planlanan Mesleki Yarışmalar kapsamında Anadolu İmam Hatip Liseleri erkek öğrencileri arasında 11.01.2024 Perşembe günü Çanakkale Anadolu İmam Hatip Lisesinde "Genç Sada Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma, Genç Bilaller Ezan Okuma ve Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışmaları" gerçekleştirildi.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığının başlatmış olduğu "Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler" projesi kapsamında okulumuz Spor Kulübü Danışmanı ve Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenimiz Yurdagül UYĞUN'un gözetiminde öğrencilerimiz, doğa yürüyüşüne çıktılar. Hareketli ve sağlıklı bir yaşam için okulumuzda bir farkındalık panosu hazırlandı.

Öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Okulumuz Değerler Kulübü Danışman Öğretmenleri Gizem PINAR SARI ile Aycan DİNÇ'in gözetiminde öğrencilerimiz, Lapseki hayvan barınağına ziyarette bulundular ve yıllık çalışma planları doğrultusunda okul panomuzu hazırladılar.

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.